Sjælevandrer 3 – Crescenda af Charlotte Fischer

Standard

Tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplaret.

Titel: Sjælevandrer 3 – Crescenda
Forfatter: Charlotte Fischer
Forlag: Facet
Udgave: 1. udgave, 1. oplag.

Bagsideteksten:
Cawi ligger i koma. I drømmesyn gennemlever han de sidste år af sit liv som sjælevandrer. Han vender hjem til sjælevandrerfolket i de eventyrlige Tågebjerge. Cawi er en mægtig hærfører for De Gyldne Vagthunde, der kæmper mod kaosvæsener. Men Cawi har en forbandet sjæl og da han møder storfyrstinden, sættes freden for alvor på spil.

Cawi og Dahlias yngste datter, Hollie, tager med sin kæreste på en romantisk rejse. Ferien tager en uventet drejning og bliver en rædselsvækkende kamp for overlevelse. Da Hollie pludselig befinder sig i Diali, møder hun en velkendt sjælevandrer.

Dahlia er sunket dybt i sin sorg over Cawi. Hun tvinges til at lægge al svaghed bag sig, da Hollie forsvinder sporløst. Dahlia må finde sin styrke i jagten på Hollie. Da alt er mørkest, møder Dahlia en mystisk fremmed. Han afslører dystre hemmeligheder fra Cawis fortid.

***
Efter at have slugt de to første bøger i serien havde jeg en fornemmelse af, at jeg ville blive opslugt af Sjælevandrer 3 – Crescenda, så jeg sørgede for at holde nogle sammenhængende dage i kalenderen frie. Og ved du hvad? På halvandet døgn slugte jeg hvert et ord. Og nu sidder jeg tilbage med hjertet helt oppe i halsen. Hvornår kommer fortsættelsen?

Ligesom de foregående bind skal man holde tungen lige i munden for at holde styr på tidslinjen, og ikke overse noget vigtigt. Men det er heller ikke noget problem, når man bliver fuldstændig opslugt.

Cawi er nu helt væk i drømmesynene, hvor han lærer meget mere om hvordan det hele hænger sammen. Det er også rart som læser endelig at få nogle svar.

Cawi har altid elsket lidenskabeligt, og hans forstærkede sanser svigter aldrig. Jeg elskede at følge ham, og hvor gjorde hans første skæbne ondt. Ligeledes bliver hans familie udsat for smertefulde ting, mens han er i drømmene. Hvor meget smerte kan de blive ved med at klare?

Hollie, Cawi og Dahlias yngste datter, udsættes for flere ting og opdager at hun også har evner. Diali er virkelig. I starten er hun utrolig naiv og har absolut ingen idé om de konsekvenser hendes valg har. Men med tiden vokser hun og får en vigtig rolle.

Det tager en del mere at overbevise Dahlia om at der findes magi og andre dimensioner. Og som om det ikke er nok kæmper hun med at køre livet videre uden Cawi.

Sprogligt flyder den rigtig godt, og det var let at leve sig ind i verdenen og personerne.

Sjælevandrer 3 – Crescenda, er fyldt med spænding og overraskelser. Selvom jeg har vendt sidste side, giver den ikke slip lige foreløbigt.

Jeg anbefaler denne serie til alle unge og voksne, der interesserer sig for fantasy, og som godt kan lide twist man ikke har forudset. Jeg venter spændt på næste bind.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.