Stemmer fra dybet – redigeret af Dorte Hummelshøj Jakobsen

Standard

Tak til Forlaget Candied Crime for anmeldereksemplaret.

Titel: Stemmer fra dybet
Redaktør og medforfatter: Dorte Hummelshøj Jakobsen
Forlag: Candied Crime
Udgave: 1. udgave, 1. oplag.

Bagsideteksten:
Mennesker på overførselsindkomst. Ordene skaber billeder. Alle har for eksempel hørt om Dovne-Robert og Fattig-Carina. Men lige meget hvem der toner frem for dit indre blik, så er det en væsentlig pointe i denne antologi, at det er et forsimplet billede.

Mennesker på overførselsindkomst er lige så forskellige som mennesker på arbejdsmarkedet. Deres sociale baggrund, uddannelsesniveau, politiske holdninger, livssyn, ønsker og drømme er forskellige.

Der er dog også lighedspunkter: Et markant flertal af danskere på overførselsindkomst lever med fysiske og psykiske sygdomme, handicaps eller misbrug. De har også noget andet til fælles: De lider under den stigmatisering, vi som samfund påfører dem.

STEMMER FRA DYBET er en afvisning af de herskende stereotyper. Antologien ønsker at vise, at der gemmer sig virkelige mennesker med virkelige følelser bag statistikkerne. For hvis vi ønsker en forbedring af socialpolitikken, er viden og nuancering det første skridt på vejen.

***
Mere skræmmende læsning skal man lede længe efter, og det er ikke engang en gyser. Det er virkeligheden. Og den giver mange mennesker mareridt på daglig basis.

Stemmer fra dybet er en antologi hvor 12 forskellige danskere på overførselsindkomst har fået ordet. De giver hver især et indblik i, hvad det offentlige gør ved os. Vi er et tal på computeren og følelser er ikke på mode. Nej, det eneste vigtige er pengekassen i kommunerne.

Flere gange mens jeg læste, havde jeg lyst til at slå hårdt i bordet og bede kommunerne tage sig sammen og indse virkeligheden. For de har skyklapper på. Og det er sommetider, måske oftere end vi tror, ved at koste menneskeliv.

Jeg synes, det er et meget vigtigt emne, og da jeg selv kæmper mod kommunen, kunne jeg virkelig nikke genkendende til beretningerne. Og jeg sidder tilbage med en følelse af afmagt. For jeg vil så gerne hjælpe alle der kæmper mod systemet. Men det kan jeg ikke. I hvert fald ikke alene.

Det kan ikke siges nok. Alle burde læse denne antologi. Så gør dig selv den tjeneste at låne den på biblioteket eller køb dit eget eksemplar i dag.

2 thoughts on “Stemmer fra dybet – redigeret af Dorte Hummelshøj Jakobsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.